مولتی اسپیندل ها در کارگاه های کوچک و بزرگ و کارخانه های صنعتی کاربرد زیادی دارد. این ابزار خاص و پر کاربرد موقعیت و زاویه سوراخ ها را سنجیده و سوراخ کاری و قلاویز زنی با کیفیت و دقت بسیار بالا انجام می پذیرد. نکته بسیار مهم این است که استقاده از مولتی اسپیندل ها امکان بروز خطای انسانی را از بین می برد. این دستگاه ها روز به روز اهمیت بیشتری در صنایع مختلف پیدا می کند و در صنعت قطعه سازی بسیار کاربرد دارد. این ابزار حرفه ای قادر هستند در آن واحد و به صورت هم زمان سوزاخ کاری برقو پ قلاویز را برای چند سوراخ مختلف در قطعاتی با قطرها و زاویه های گوناگون به  انجام برسانند.

مولتی اسپیندل در صنعت چه کاربردهایی دارد؟

گفته شد که دستگاه های مولتی اسپیندل در کارگاه ها و کارخانه های گوناگون ساخت قطعات کاربردهای بسیار زیادی دارد. سوراخ کاری برقو با قلاویز زنی از عمده فعالیت های این دستگاه در کارگاه ها و کارخانه های گوناگون می باشد. البته این نکته را باید یادآور شویم که بر اساس نوع و شرایط قطعات و سوراخ های مورد نیاز، نوع دستگاه های مولتی اسپیندل متفاوت است. یکی از صنایع مهم در کشور ما که از این ابزار استفاده زیادی می کند صنعت خودرو سازی می باشد.

مزایای دستگاه های مولتی اسپیندل

استفاده از دستگاه های مولتی اسپیندل می تواند برایصنایع مختلف کاربردها و مزایای زیادی به همراه داشته باشد. از جمله این مزایا دقت بسیار بالا در سوراخ کاری است که می توان گفت این میزان حدود یک هزارم میلی متر می باشد. با به کار گیری این ابزار خاص می توان تیراژ و سرعت تولید را به میزان بسیار چشمگیر بالا برد. البته این امر بستگی زیادی به تعداد سوراخ های موجود در قطعه مورد نظر دارد. مطمئنا تعداد زیاد سوراخ ها نیاز به زمان بیشتری دارد. مسئله مهم دیگر این است که هزینه ها در دراز مدت بسیار کاهش می یابد و نیروی انسانی نیازی نیست این کار ها را انجام دهد. از این رو هزینه برق و تولید ضایعات به شدت کاهش پیدا می کند.

معایب این دستگاه ها

در کنار مزایای متعدد دستگاه های مولتی اسپیندل، باید از معایب آن ها نیز سخن به میان آورد. سرمایه گذاری اولیه برای این دستگاه ها زیاد است ‌و برای قطعات مختلف باید اسپیندل های جداگانه داشت. از این رو طراحی آن و تولید آن ها هزینه در پی دارد. نکته مهم دیگر این است که در صورت خرابی دستگاه کار متوقف می شود که البته برای جبران باید از دستگاه های رزرو استفاده نمود. این معایب در مورد دستگاه مولتی اسپیندل وجود دارد که البته در مقابل مزایای زیاد آن به چشم نمی آید.

انواع مولتی اسپیندل

به طور کلی دستگاه های مولتی اسپیندل را در دو نوع می‌سازند که شامل مدل ثابت و متغیر است. هر کدام از این ابزارها محورهای متعددی دارند و آن ها را می توان روی انواع دریل نصب نمود. به عنوان مثال آن ها را می توان در دریل های ستونی، دستگاه های فرز، دستگاه های مخصوص و‌ سایر ابزارها و ماشین ها نصب و استفاده نمود. مولتی اسپیندل های متغیر به صورت دو محوره، سه محوره و چهار محوره وجود دارند که البته به صورت خطی و غیر خطی تولید می شوند‌. این ابزارها را در سایزهای متعدد می سازند که هر کدام از آن ها قادر به فعالیت های جداگانه می باشند. در نمونه های ثابت فاصله بین محورها نیز ثابت است و بنا به نیاز مشتری و طرح درخواستی تولید خواهد شد. نکته قابل توجه این است که بر اساس فعالیت خود باید مولتی اسپیندل های خاص و مناسب را انتخاب و مورد استفاده قرار دهید.

 

برچسب ها : تگ ثبت نشده است